DA steunt Boezemvriendinnen in Ter Aar

Boezemvriendinnen Nieuwkoop timmert hard aan de weg met Nieuwkoop als nieuwe inleverlocatie

Dit initiatief dat BH’s inzamelt voor vrouwen met een kleine beurs organiseert op 20 november alweer de vierde pasparty. Ook breidt het aantal locaties waar je goede, tweedehands BH’s in kunt leveren uit. Zo kunnen vrouwen nu ook hun BH inleveren bij de DA in Ter Aar.
Tijdens openingstijden van de drogist staat de opvallende rode container voor de deur. Boezemvriendinnen is erg blij met deze nieuwe en goed zichtbare inleverlokatie!

Hoe werkt het?

Boezemvriendinnen Nieuwkoop zamelt BH’s in van donateurs. Dat kunnen particulieren en winkels zijn. De BH’s worden uitgesorteerd en er wordt gecontroleerd of ze nog in goede staat zijn. Een BH is ook lastig te recyclen en daarom is doneren een duurzaam initiatief voor weggooien. Vrouwen die (tijdelijk) geen BH kunnen betalen kunnen tijdens een pasparty gratis twee goede BH’s laten aanmeten.
Is de juiste maat niet op voorraad, dan regelt Boezemvriendinnen dat die maat later alsnog wordt afgeleverd.

Waarom dit initiatief?


De armoede en verborgen armoede neemt toe nu de prijzen stijgen en de inkomsten niet in hetzelfde tempo omhoog gaan. Ook in Nieuwkoop. Het aantal aanvragen bij de voedselbank en de schuldhulpverlening zijn ook in onze gemeente flink toegenomen. Veel mensen schamen zich ervoor dat ze weinig geld hebben. Onderzoek wijst uit dat het gemiddeld drie tot vijf jaar duurt voordat iemand met financiële problemen de stap zet naar de (schuld)hulpverlening. We begrijpen heel goed dat een goede BH kopen voor jezelf niet de hoogste prioriteit heeft als je met moeite de eindjes aan elkaar kunt knopen. Daarom geeft Boezemvriendinnen vrouwen in armoede twee BH’s cadeau.

Meer informatie over het initiatief Boezemvriendinnen is te vinden op: www.boezemvriendinnen.nl

Nieuwe boezemvriendin

In Maart was ik op de vrouwenbeurs in Leeuwarden en liep ik langs een stand vol met prachtige BH’s in alle maten en kleuren.

Dit trok direct mijn aandacht en ik kwam in gesprek met met Bettina Weiss, die mij enthousiast vertelde over de organisatie van de Boezemvriendinnen.

Read More

Boezemvriendinnen ANBI-status

Boezemvriendinnen is door de Belastingdienst aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Daardoor kunt u als donateur en/of bedrijf giften overmaken met belastingvoordeel. Wij hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen.
De ANBI-status van Boezemvriendinnen is geregistreerd onder nr: 865164381 (RSIN).

Read More