Boezemvriendinnen in de Margriet

Angelique en Eline geven gratis bh’s aan vrouwen met een kleine beurs: ‘Een bh hoort geen luxeproduct te zijn’

Tijdens haar werk in de armoedeproblematiek zag Angelique Borghuis (52) veel vrouwen zonder bh. Simpelweg omdat ze die lingerie niet konden betalen. Dat móét anders, dacht ze. “Een bh hoort geen luxeproduct te zijn.”

Samen met Eline de Koning (64) startte Angelique het initiatief Boezemvriendinnen. Ze verzamelen bh’s die niet worden gedragen of verkocht en zorgen ervoor dat iedereen die het nodig heeft een gratis bh krijgt.

Hoe ontstond dit idee?

Angelique: “Dat was in 2021. Tijdens mijn werk sprak ik geregeld bijstandsmoeders voor wie een bh onbetaalbaar is. Voor een goede bh betaal je zo € 30. Een paar vrouwen droegen soms al tien jaar geen bh. Dat vond ik zo schrijnend om te horen. Toen ik vervolgens thuis mijn ondergoedlade opentrok en daar al die ongedragen bh’s zag liggen, wist ik: hier moet ik iets mee doen.”

Waarom is een goede bh zo belangrijk?

 

“Als je wat grotere borsten hebt en die geen ondersteuning krijgen, kan dat leiden tot pijn in je schouders en nek. Bovendien doet het iets met je zelfvertrouwen als je als vrouw geen bh kunt dragen. Natuurlijk, het is ‘maar’ onderkleding, maar als vrouwen ervaren hoe het is om weer een goede, ondersteunende bh te kunnen dragen, zien we ze opbloeien. Dan lopen ze naar buiten met het gevoel: ik mag er zijn. Dat is precies waarom we dit doen.”

Lees verder op de pagina van Margriet

 

 

 

Boezemvriendinnen ANBI-status

Boezemvriendinnen is door de Belastingdienst aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Daardoor kunt u als donateur en/of bedrijf giften overmaken met belastingvoordeel. Wij hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen.
De ANBI-status van Boezemvriendinnen is geregistreerd onder nr: 865164381 (RSIN).

Read More

Kom naar de Boezemvriendinnen op Vrouw!

Fantastisch! We hebben ons eigen plekje gekregen op Vrouw! Je kunt ons bezoeken op stand 4142. We ontvangen daar graag BH’s die je over hebt voor ons bijzonder goede doel: Wij helpen vrouwen die geen BH kunnen betalen aan goed passende en mooie BH’s.

Read More