Boezemvriendinnen in de Margriet

Angelique en Eline geven gratis bh’s aan vrouwen met een kleine beurs: ‘Een bh hoort geen luxeproduct te zijn’

Tijdens haar werk in de armoedeproblematiek zag Angelique Borghuis (52) veel vrouwen zonder bh. Simpelweg omdat ze die lingerie niet konden betalen. Dat móét anders, dacht ze. “Een bh hoort geen luxeproduct te zijn.”

Samen met Eline de Koning (64) startte Angelique het initiatief Boezemvriendinnen. Ze verzamelen bh’s die niet worden gedragen of verkocht en zorgen ervoor dat iedereen die het nodig heeft een gratis bh krijgt.

Hoe ontstond dit idee?

Angelique: “Dat was in 2021. Tijdens mijn werk sprak ik geregeld bijstandsmoeders voor wie een bh onbetaalbaar is. Voor een goede bh betaal je zo € 30. Een paar vrouwen droegen soms al tien jaar geen bh. Dat vond ik zo schrijnend om te horen. Toen ik vervolgens thuis mijn ondergoedlade opentrok en daar al die ongedragen bh’s zag liggen, wist ik: hier moet ik iets mee doen.”

Waarom is een goede bh zo belangrijk?

 

“Als je wat grotere borsten hebt en die geen ondersteuning krijgen, kan dat leiden tot pijn in je schouders en nek. Bovendien doet het iets met je zelfvertrouwen als je als vrouw geen bh kunt dragen. Natuurlijk, het is ‘maar’ onderkleding, maar als vrouwen ervaren hoe het is om weer een goede, ondersteunende bh te kunnen dragen, zien we ze opbloeien. Dan lopen ze naar buiten met het gevoel: ik mag er zijn. Dat is precies waarom we dit doen.”

Lees verder op de pagina van Margriet

 

 

 

DA steunt Boezemvriendinnen in Ter Aar

Boezemvriendinnen Nieuwkoop timmert hard aan de weg met Nieuwkoop als nieuwe inleverlocatie.
Dit initiatief dat BH’s inzamelt voor vrouwen met een kleine beurs organiseert op 20 november alweer de vierde pasparty. Ook breidt het aantal locaties waar je goede, tweedehands BH’s in kunt leveren uit. Zo kunnen vrouwen nu ook hun BH inleveren bij de DA in Ter Aar.

Read More

Warm enthousiasme uit Ulvenhout

Ook in Brabant zijn er Boezemvriendinnen die zich inzetten voor vrouwen die zich geen BH kunnen veroorloven. Marrit uit Ulvenhout kwam persoonlijk 75 exemplaren bij ons langs brengen.

Read More

Aantal inzamelpunten groeit gestaag

We zijn blij verrast dat op meerdere plekken in het land nieuwe Boezemvriendinnen inzamelpunten worden opgericht. Het zou fantastisch zijn als daar ook Boezemvriendinnen Pasparty’s uit voort kwamen. Met onze nieuwe site kunnen we iedereen helpen met onze ervaringen zodat je goed georganiseerd aan dat zeer welkome avontuur begint.

Read More